Toepassingsgebieden - Alter Vision

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Toepassingsgebieden

De achtergrond, redenen en doelstellingen van de deelnemers, die aan de opleidingen of workshops bij Alter Vision deelnemen, zijn van uiteenlopende aard. Dat komt omdat de toepassingsmogelijkheden  van de materie en de doorgemaakte ontwikkelingen elke context overstijgen en daarin ongelimiteerd zijn.

De essentie is: hoe maak je inspirerend en flexibel werk van iedere relatie en kennismaking in je leven en hoe vergroot je de kwaliteit van leven en werken.

In de opleidingen wordt  aandacht besteed aan concreet voorkomende situaties en interacties, die zich in het alledaagse leven van de deelnemers voordoen. Daardoor vindt veelzijdige integratie plaats van het geleerde

• werk en carriere - ongeveer 85% van onze deelnemers komen vanuit het bedrijfsleven, vanwege de effectiectiviteit en uitstekende toepasbaarheid in hun functie of beroep en voor de versteviging of verandering van hun carrièrre. Zodoende zullen de zakelijke contexten, werkrelaties, conflicten en klantomgevingen centraal staan voor wie dat belangrijk is.

• persoonlijke relaties - naast een gezonde verstandhouding in werkrelatie met collega's en medewerkers, klanten en leveranciers, komen ook de persoonlijke relaties tussen levenspartners, ouders en andere opvoeders met kinderen, familie relatie, vriendschappen en algemene kontakten tussen mensen onderling.

• gezondheid -een belangrijk thema in een cultuur waar stress en afgunst een voorwaarde lijkt te worden voor een respectabele identiteit , waar overactief netwerken mensen tot emotioneel isolement drijft , waar actieve en meer extraverte expressievormen worden onderdrukt met medicijnen en waar verslaving aan drank, drugs, sex en geld met de paplepel worden ingegeven.

• interpersoonlijke ervaringen zoals spiritualiteit - met beide benen op de grond is de beleving van spiritualiteit of religie een gegeven, dat nogal eens voor verwarring, miscommunicatie en vervreemding zorgt. Omdat het in alle contexten met je leven is verweven, al dan niet door toedoen van de buitenwereld, krijgt het een significante plaats in verschillende onderwerpen.

en ook u kunt zelf onderwerpen inbrengen
- zoals studie en leren, sport, hobby of andere persoonlijke kwesties binnen uw gezin, relatie, familie of uw werk, die uw kwaliteit van leven beïnvloeden.
Kortom: de programma’s van Alter Vision betreffen een breed en divers ervaringsgebied van communiceren, persoonlijke effectiviteit, individuele ontwikkeling en verandering, kwaliteit van leven en werken met mensen, in elk denkbare context.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu